11 декември 2015

Пълнени гъби с кайма

























Хапваме за мезе, предястие, а с подходяща гарнитура, може и салата - и за основно.


Продукти:

500 – 600 г едри гъби
олио за намазване

За плънката:

около 200 г кайма
1 малко яйце
1-2 с. л. галета
1 ч. л. кимион
бял/черен пипер на вкус
1/2 ч. л. смлян чимен
1 ч. л. смлени семена копър
1/2 ч. л. смлени зърна кориандър
пресен магданоз/копър и сол на вкус
пънчетата на гъбите


Приготвяне:

Почистваме гъбите. Омесва се каймата с изброените съставки или по вкус. Добавят се нарязаните наситно зелени подправки и пънчета на гъбите. Напълват се шапчиците на гъбите, нареждат се в намазана с олио тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200°С до готовност. Времето за печене зависи от големината на гъбите и колко течност има в тях.

Ако остане плънка, стават вкусни принцеси.

Да ви е вкусно!


Няма коментари:

Публикуване на коментар