Новият брой на списание So into food се появи на 11 август.
В този брой има и една моя рецепта (предложението беше за 3, но... за повече не успях), така се стекоха около мен нещата, че чак
сега имам възможност да я кача в блога. И тук сърдечно благодаря на Гери –
главен редактор на списанието за поканата да участвам :)
Ето и рецептата:
Продукти:
500 г пуешко от бут
1 ч. л. кимион смлян
1/2 ч. л. кориандър на зърна смлян
1 ч. л. сух естрагон стрит
1-2 стръка пресен лук или толкова като
количество див лук
сол и бял/черен пипер на вкус
60-80 мл бяло вино студено
60 г топено сирене на ролка
олио
Приготвяне:
Приготвяме каймата 2-3 часа преди печене или от
предния ден.
Месото трябва да е ситно смляно. Омесваме с
подправките и ситно нарязания лук. Добавяме виното на два – три пъти, като след
всяко добавяне омесваме, да се поеме. Покриваме и оставяме в хладилника да
престои.
Преди оформяне на кюфтетата може да оставим във
фризера топеното сирене за около половин час.
Разделяме каймата на 6 части/топчета. Разстиламе
всяка част на кръг около 12-15 см, слагаме по 2 резенчета топено сирене и
отгоре прихлупваме с друг кръг. Оформяме кюфтета, като затваряме добре
краищата.
Печем на
средно силно загрят чугунен сач с малко олио по около 6-8 минути от всяка
страна.
Може да изпечем на скара, барбекю, грил тиган.
Приготвените за печене кюфтета може да увием във
фолио за свежо съхранение и да приберем в хладилник/хладилна кутия/чанта.
Да ви е вкусно!
Привет!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че се срещнахме в списанието:), ще ми е приятно да надничам и тук, за да черпя идеи!
Чудесни са кюфтетата!
Здравей, Веси! Добре дошла :)
ИзтриванеИ на мен ми е много приятно, ами... ше си ходим на гости :)
Благодаря!
Поздрави :)