В приготвянето няма нищо
особено - като пиле с ориз. Само трябва да се вари повече, а ако използвате
тенджера под налягане, времето се намалява.
По-различното са подправките - дафинов лист, чесън, бахар, риган. Според нашия вкус вкъщи съчетани така са много подходящи за пернатия дивеч.
Тук има още две апетитни предложения за приготвяне на Фазан в гювеч.
По-различното са подправките - дафинов лист, чесън, бахар, риган. Според нашия вкус вкъщи съчетани така са много подходящи за пернатия дивеч.
Тук има още две апетитни предложения за приготвяне на Фазан в гювеч.
Продукти:
1 фазан
1-2 моркова
1 глава лук
1 дафинов лист
7-8 зърна бял/черен пипер
4 скилидки чесън
2 зърна бахар
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. смлян кимион
2 стръка сух риган
1 с. л. универсална
зеленчукова подправка (Picantina Selection)
сол на вкус
олио, зехтин (екстра върджин)
Приготвяне:
В коремната кухина на фазана пъхаме ригана, 2 скилидки чесън и дафиновия лист. Слагаме в тенджера
под налягане (без сол).
Прибавяме морковите и
лука - нарязани наедро, пипера, бахара, останалия чесън.
Сипваме около 2 л вода - да е
наравно с продуктите.
Варим след излизане на парата 45-50 минути.
Варим след излизане на парата 45-50 минути.
Накисваме ориза за около половин час във вода.
Прехвърляме месото в подходяща тава, обезкостяваме
(може да запазим бутчетата и по-едри парчета с кост). Слагаме измития ориз, по
желание нарязаните моркови, кимиона, Пикантина и сол на вкус. Разбъркваме и разпределяме.
Сипваме 4 ч. ч. от
бульона, олио около 40 мл и около 20-30 мл зехтин.
Слагаме в предварително загрята фурна на 200-220°С,
на дъното върху решетка.
Като заври, намаляваме на 190°С. Като поизври течността, слагаме на първото ниво (над дъното) и допичаме, докато поеме течността и се запече леко месото.
Като заври, намаляваме на 190°С. Като поизври течността, слагаме на първото ниво (над дъното) и допичаме, докато поеме течността и се запече леко месото.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар