Много е лесен, направо мързелив и мнооого вкусен. С парченца
шоколад и ябълки. По рецепта на Юлия, публикувана в Гответе с мен. Аз направих
някои промени – замених част от шоколада с какао, като добавих и още захар,
заради какаото. Правих с кувертюр и бяла, вместо кафява захар.
Чаената чаша е с вместимост 250 мл
Продукти:
2 ч. ч. брашно – 320 г
1 пакетче бакпулвер
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. и 4-5 с. л. захар
4-5 с. л. какао
4-5 с. л. какао
60 г начупен черен шоколад/кувертюр
3 яйца
4 ябълки - обелени и нарязани на парченца – 1/2 - 1 см
1 пакетче ванилова захар (Бурбонска на Йоткер)
2 ч. л. канела
1/2 ч. ч. нарязани/счукани орехи
Приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера в купа. Прибавяме останалите
продукти по реда, в които са написани. Разбъркваме добре с миксер.
Тестото изсипваме в намазана с олио и набрашнена форма за
кекс с дупка.
Печем в предварително загрята на 180°С фурна.
При мен времето беше 1 час и 10 минути. Фурната загрях на
180°С с включен горен и долен реотан. Като сложих кекса (на решетка на дъното),
включих само на долен реотан и пекох 20 минути (докато кексът запълни наравно
формата). След това включих и двата реотана.
Вие преценете според фурната, като след 40 минути направете
проверка с клечка и после проверявайте на около 20 минути. Ако няма полепнало
тесто и е суха, значи е изпечен.
Да ви е сладко!
Ако искате да видите оригинала ето тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар