Ароматен и лесен за правене. Мек, но не влажен сладкиш. Вкусен е и с кафе или чай.
1 ч. ч. = 200 мл
1 ч. ч. = 200 мл
Продукти:
100 – 125 г масло
230 г чаени бисквити с какао (1 пакет Роден край)
4-5 круши
4 яйца
1 ч. ч. и 4 с. л. захар
4 с. л. какао
4 с. л. кисело мляко
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 бакпулвер
1 пакетче ванилова захар (Бурбонска на д-р Йоткер)
1-2 ч. л. канела или на вкус
1-2 ч. л. канела или на вкус
Приготвяне:
В тава (диаметър около 27-30 см) се разтапя маслото на слаба фурна.
През това време разбиваме яйцата със захарта, докато тя се разтвори. Прибавят
се постепенно, като се разбива: 3 с. л. от
разтопеното в тавата масло, какаото, киселото мляко, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.
Подреждаме
бисквитите на един ред върху разтопеното масло. Натрошаваме част от тях и
запълваме празнините. Обелените и почистени круши нарязваме на неголеми
парчета, разпределяме върху бисквитите и поръсваме с канела.
Отгоре изсипваме/разпределяме
тестото.
Пече се в предварително загрята фурна на 180°С за около 40 минути.
Пече се в предварително загрята фурна на 180°С за около 40 минути.
Разрязваме след като е напълно изстинал или достатъчно охладен, за да не се
разпадне. Не, че не е вкусен и така :-)
Този на снимката е правен в тава около 30 см и не е много
бухнал на височина.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар