Ако ви се хапват вкусни късчета свинско с пържени, но свежи и сочни зеленчуци, опитайте…
Продукти:
около 600 г свинско
4 глави лук
3 моркова
2-3 червени чушки
2 тиквички
2 малки патладжана
олио
сол, соев сос
за мариноване:
2-3 с. л. соев сос
1-2 с. л. балсамов оцет
2-3 с. л. зехтин
2 ч. л. смлян кимион
бял пипер на вкус
Приготвяне:
Месото се нарязва на пържоли
и маринова от предната вечер в неметален съд, покрива се и се слага в
хладилника.
Нарязваме зеленчуците на
неголеми, сравнително еднакви парчета, лука – на полумесеци. Патладжаните
предварително са нарязани на кръгчета, посолени и оставени за около час да се
отцедят.
Нарязваме свинското на хапки
и пържим в сух тиган (уок) или тенджера с дебело дъно под капак, докато се
изпари маринатата и повърхността му покафенее.
Готвенето на ястието през
цялото време е на средна степен на котлона и под капак, като разбъркваме.
Изваждат се хапките в отделен
съд и покриват. Наливат се 2-3 с. л. олио и се слагат лукът и морковите. Пържат
се около 10 минути, с разбъркване от време на време. Добавят се чушките и се
готви още около 4-5 минути. Прехвърляме при месото.
Наливат се около 2 с. л. олио
и се слагат тиквичките, готвим около 5 минути, добавяме 1-2 с. л. соев сос и
още около 5 минути.
Изваждаме тиквичките и по
същия начин пържим патладжаните.
Връщаме месото с другите зеленчуци, посоляваме, слагаме 2-3 с. л. соев
сос, разбъркваме и оставяме да поизври течността. Това вече става на
най-ниската степен и отново с капак. Изключваме котлона и оставяме още около 10
минути на печката, да се смесят ароматите.
Да ви е вкусно!
За питието вие си знаете, но
с биричка е чудно.
Публикувах рецептата за първи път в сайта Гответе с мен и тук на 09.09.2015 г.
Главен редактор беше Юлия.
Главен редактор беше Юлия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар