Без запържване на продуктите. С „букет” от подправки – ухаят
чудно.
Продукти:
~ 10 чушки - около 1 1/2 кг – зависи колко са големи и колко
месести
1 и 1/2 ч. ч. ориз (с вместимост 200 мл)
1 глава лук
1 морков
2 ч. л. кимион смлян
1 ч. л. копър семена смлени
1/2 ч. л. кориандър зърна смлян
2-3 ч. л. червен пипер
черен пипер смлян - на вкус
2 ч. л. стрита суха чубрица
1-2 ч. л. стрит сух джоджен
универсална зеленчукова подправка или сол на вкус
1/2 връзка магданоз
около 80-100 мл олио
Приготвяне:
Накисваме ориза в студена вода за около един час. Водата
трябва да го покрива около два пръста.
Измиваме и почистваме чушките. Една може да нарежем за „капачета”
или да запазим дръжките.
Изплакваме добре ориза, отцеждаме, прехвърляме в купа.
Прибавяме подправките, разбъркваме. Добавяме настъргания морков, нарязаните
наситно лук и магданоз и олио. Объркваме добре и пълним чушките без да
притискаме, като ги нареждаме в подходяща по големина тава. На всяка слагаме
„капаче”. Наливаме вода до половината на продуктите, като трябва да е поне 1:4
спрямо ориза.
Печем във фурна отначало на 220 градуса, а като заври - на
200. До готовност на ориза. Като се запекат чушките отгоре, може да включим
само на долно печене, да поизври течността.
Да ви е вкусно!
Публикувах рецептата за първи път в сайта Гответе с мен на 22.09.2014 г.
Главен редактор беше Юлия.
Публикувах рецептата за първи път в сайта Гответе с мен на 22.09.2014 г.
Главен редактор беше Юлия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар