1 ч. ч. = 200 мл
Продукти:
5 ябълки
2-3 с. л. захар за ябълките
1 ч. л. канела
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 и 1/2 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. олио
1 ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. ябълков оцет
4-5 с. л. какао
настъргана кора от 1 портокал
сок от 1/2 портокал
2-3 с. л. масло за намазване на тавата
Приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на малки парчета с размери
около 1 см.
Разбъркваме ги с канелата и 2 с. л. захар и ги оставяме да
се овкусят.
В отделна купа разбиваме яйцата с чаша захар, докато се получи кремообразна смес. Постепенно наливаме олиото, като не спираме да бъркаме и добавяме и
пресятото какао.
При непрекъснато бъркане, вече с шпатула прехвърляме
пресятото брашно. Прибавяме кората и сока от портокала и размесваме до
еднородна смес.
В малък съд – купичка, чаша заливаме (гасим) содата с оцет,
закратко разбъркваме. Поливаме върху овкусените ябълки и объркваме. Прехвърляме към
тестото и размесваме добре.
Изсипваме в намаслена тавичка (20/30 см) и заглаждаме отгоре. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Изсипваме в намаслена тавичка (20/30 см) и заглаждаме отгоре. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Да ви е сладко!
Публикувах рецептата за първи път в сайта Гответе с мен и тук на 09.03.2015.
Главен редактор беше Юлия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар