15 януари 2016

Кекс с ябълки и шоколад


























Много е лесен, направо мързелив и мнооого вкусен. С парченца шоколад и ябълки. По рецепта на Юлия, публикувана в Гответе с мен. Аз направих някои промени – замених част от шоколада с какао, като добавих и още захар, заради какаото. Правих с кувертюр и бяла, вместо кафява захар.


Чаената чаша е с вместимост 250 мл

Продукти:

2 ч. ч. брашно – 320 г
1 пакетче бакпулвер
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. и 4-5 с. л. захар
4-5 с. л. какао
60 г начупен черен шоколад/кувертюр
3 яйца
4 ябълки - обелени и нарязани на парченца – 1/2 - 1 см
1 пакетче ванилова захар (Бурбонска на Йоткер)
2 ч. л. канела
1/2 ч. ч.  нарязани/счукани орехи


Приготвяне:

Пресяваме брашното с бакпулвера в купа. Прибавяме останалите продукти по реда, в които са написани. Разбъркваме добре с миксер.
Тестото изсипваме в намазана с олио и набрашнена форма за кекс с дупка.
Печем в предварително загрята на 180°С фурна.
При мен времето беше 1 час и 10 минути. Фурната загрях на 180°С с включен горен и долен реотан. Като сложих кекса (на решетка на дъното), включих само на долен реотан и пекох 20 минути (докато кексът запълни наравно формата). След това включих и двата реотана.
Вие преценете според фурната, като след 40 минути направете проверка с клечка и после проверявайте на около 20 минути. Ако няма полепнало тесто и е суха, значи е изпечен.

Да ви е сладко!


Ако искате да видите оригинала ето тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар