11 декември 2015

Свинско със зеленчуци по китайски
























Ако ви се хапват вкусни късчета свинско с пържени, но свежи и сочни зеленчуци, опитайте…


Продукти:

около 600 г свинско
4 глави лук
3 моркова
2-3 червени чушки
2 тиквички
2 малки патладжана
олио
сол, соев сос

за мариноване:

2-3 с. л. соев сос
1-2 с. л. балсамов оцет
2-3 с. л. зехтин
2 ч. л. смлян кимион
бял пипер на вкус


Приготвяне:

Месото се нарязва на пържоли и маринова от предната вечер в неметален съд, покрива се и се слага в хладилника.
Нарязваме зеленчуците на неголеми, сравнително еднакви парчета, лука – на полумесеци. Патладжаните предварително са нарязани на кръгчета, посолени и оставени за около час да се отцедят.
Нарязваме свинското на хапки и пържим в сух тиган (уок) или тенджера с дебело дъно под капак, докато се изпари маринатата и повърхността му покафенее.
Готвенето на ястието през цялото време е на средна степен на котлона и под капак, като разбъркваме.
Изваждат се хапките в отделен съд и покриват. Наливат се 2-3 с. л. олио и се слагат лукът и морковите. Пържат се около 10 минути, с разбъркване от време на време. Добавят се чушките и се готви още около 4-5 минути. Прехвърляме при месото.
Наливат се около 2 с. л. олио и се слагат тиквичките, готвим около 5 минути, добавяме 1-2 с. л. соев сос и още около 5 минути.
Изваждаме тиквичките и по същия начин пържим патладжаните.
Връщаме месото с другите зеленчуци, посоляваме, слагаме 2-3 с. л. соев сос, разбъркваме и оставяме да поизври течността. Това вече става на най-ниската степен и отново с капак. Изключваме котлона и оставяме още около 10 минути на печката, да се смесят ароматите.

Да ви е вкусно!

За питието вие си знаете, но с биричка е чудно.


Публикувах рецептата за първи път в сайта Гответе с мен и тук на 09.09.2015 г. 
Главен редактор беше Юлия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар